17/2/08

Pic de la Mina

Teòrica sortida de costellada al pic de la Mina. Deixem el cotxe al coll de Puymorens i agafem el camí amb neu cap al cim. Pujada sense masses dificultats fins al coll (això si, justet de neu) i fins al cim a peu. Alguns tornen per la ruta normal i uns altres, anem a buscar un canal per la cara est del pic. hi treiem el morro i comencem baixant amb escaleta el primer tros, més avall aconseguim encadenar algun gir, fins a la sortida de la canal. Un cop allà ens relaxem?, aparentment el tros més díficil ja està fet. Comencem a flanquejar. Trobem un tram amb neu molt tova i poca, fet que fa que molts rocs surtin, i algun no es vegin. N'enganxo un amb l'esquí, surto disparat endavant i a la caiguda pico amb la cadera i el cap (casco sortosament) amb uns rocs, cosa que ens impedeix continuar la baixada i ens vé a buscar l'helicòpter!!



Clàudia, Anna, Txell, Quim, Mael, Ramon, Benjamí i Joel

9/2/08

Serrera


Després d'uns quants any esperant per fer-lo, finalment ens decidim i anem a la Serrera per Ransol. Se surt pràcticament amb esquís des del cotxe. A la part de baix neu pols amb poca base, però a mida que ens enfilem més neu, però primavera per l'orientació. Arribem al coll i veiem la pala sud completament pelada.



Tram delicadet amb neu gelada i pujada final amb esquís a l'esquena. La baixada esplèndida per la pala est, empalmant amb dos tubs genials i cap al cotxe. Hora i mitja parats a l'aduana del pas de la casa (que no tenen vergonya aquests francesos o què?!)







Samuel i Joel