25/3/11

Canigó

Per en Samuel la tercera vegada, per mi la segona, però finalment l'hem pogut fer.

Arribem a coll de Jou a les 5 de la tarda i un cartell diu k no ens deixa passar. Truquem al refu i ens confirma que està prohibit el pas i que a més al cap de 4 paelles ja hi ha neu, així que ens carreguem els esquís i comencem a pujar pel GR fins a la cota 1500 on ens podem calçar esquís per la pista i arribem al refu.

L'endemà en aixequem a les 6 però fins les 7 no ens posem en marxa des d'un bon principi amb esquís als peus. A coll verd tirem avall com recomanen fins al riu i allà descalcem uns 10 minuts per remuntar l'altre vessant. Seguim pujant, no hi ha ni una traça enlloc, sembla que som els primers. Arribem a la cabana Aragó amb 1h i 45 minuts on fem parada tècnica i mengem l'esmorzar merescut. Un quart més tard seguim pels plans ben blancs de neu fins que girem a l'esquerre i veièm el nostre objectiu! La xemeneia està ben innivada però el tros just de sota no. Remuntem amb els esquís i abans de la xemenia ja ens posem grampons i piolet i amunt cap a buscar la xemenia amb els esquís a l'esquena. La cosa cada cop s'adreça més i un segon piolet no ens aniria malament tot i que els grampons s'arrapen bé i la neu es comença a estovar.














Arribem a dalt, deixem motxilla i esquís i acabem de grimpar. Al cap de 4 hores fem cim. Gran bò al cim tot i la calitxa que no ens deixa veure el mar. 4 fotos i desgrimpem de nou fins on tenim el material. En sami no les té totes però es tira primer amb el pal piolets, fa dos giros i cap a terra i baixa un 5-6 metres i es torna a aixecar, jo el segueixo. Quan acabem la xemeneia, fem una diagonal cap a la bretxa i d'allà baixada directe amb neu primavera més que bona fins a la cabana aragó, a partir d'allà neu més pesada i fen algun equilibri baixem fins al riu. Posem pells, remuntem fins a coll verd i tornem a calçar esquís i baixem fins al pont (a 10 min del refu) estil kamikaze. Carreguem esquís fins al refu, anem a saludadar el guarda (molt trempat per cert) i acabem de baixar fins al cotxe.






Samuel i Joel