14/4/12

Costabona a totdrap!

No tenim masses expectatives ni massa temps, com a molt a les 2 al cotxe, o sigui que mentre anem pujant cap a Vallter, toca rumiar alguna cosa nova. Arribem al parquing de dalt poc abans de les 9 decidim finalment anar a fer el Costabona pels llargs plans de la Coma Armada. En Sami diu que anar al Costabona és un plis plas....jo no ho tinc tant clar o sigui que comecem a fotreli peu a baix pujant cap a la Portella de Mantet pel torrent des de baix. A dalt hi ha un bon pastis i està tot ben tapat o sigui que comecem a foquejar cap al Roc Colom. Sempre em sorpren dels puja i baixa que s'han de fer i en els que no saps si treure i posar pells o no.. nosaltres ens les treiem per baixar fins a la Portella del Callau i ens les tornem a posar a baix sense saber si ens ha servit de gaire res. Passem de pujar el Roc Colom, en tot cas ja el farem de tornada i anem directes fins casi el Roc de la Mort de l'Escolà on veiem per primera vegada la cara nord del nostre objectiu. Però primera toca el primer descens interessant de la jornada, primer toca esquivar la cornisa i després baixem fins al pluviometre i fins a sota el torrent fins a cota 2100 aprox. amb neu una mica crosta. Aquí toca posar pells i a totdrap cap a la carena i fins al cim on ens hi plantem amb 2h i 10 min.





Anem una mica justos de temps i sobretot de forces, però la cara nord és molt i molt llaminera i no ens en podem estar, quatre fotos i de cap cap avall. Anirem justots de temps, però si seguim anant al ritme de pujada hauriem de poder.... La neu no és la millor de la temporada i podria està més transformada, però tot i així es deixa fer molt bé fins a baix de tot del torrent a cota 2000m...es farà llarga la pujada. Sense entretenir-nos posem pells per quarta vegada ja en 3 hores i enfilem cap al Roc Colom que és més lluny del que semblava al principi i ens dona una hora de guerra fins a dalt.




Allà ens trobem les primeres persones en tot el dia, i baixem directes cap avall fins a la Portella del Callau, posem pells per cinquena vegada!!! i pugem cap a les Roques Blanques....no puedorrrr. Decidim treure pells i aixi llisquem més.

Per acabar d'aprofitar la baixada, anem fins al Pla de la Coma Ermada on ens tirem directes pel bosc amb neu entre encostrada - pols i dura fins a baix al torrent on carreguem ni 5 minuts i a les 2 puntuals al cotxe completant 17 km i quasi 1000m de desnivell amb 4h 30 minuts això si bastant escaldats...

Sam i Joel

7/4/12

Puigmal

Divendres a la tarda ja estem a Núria i fa una bona nevadeta i creuem els dits perquè demà faci un dia radiant. Després de l'esmorzar a l'alberg, baixem fins al santuari i enfilem cap a la Coma de l'Embut. El paisatge fa goig de veure, tot ben nevat. Una vegada més un parell d'Isards treuen al cap al mig del bosc.



Com que som els primers i no hi ha ni una traça ens equivoquem i seguim el riu direcció el Finestrelles i hem de creuar un parell de cops el riu..per després tornar a girar a l'esquerre i posar-nos a l'embut. La Neus està picada i va a tot drap obrint traça i poc a poc anem guanyant alçada. Veiem els primers que han pujat per França es llancen per les pales de neu pols....La Neus és la única que va amb raquetes i s'enfonsa molt aixi que pugem cap a l'esquerre i anem a buscar la carena on hi ha un grup que pugen a peu i els hi podem seguir la traça. Arriban a dalt ja veiem que el dia no acabarà tant radiant com ha començat i es comencen a formar uns bons castells.





A dalt molta i molta gent que vé dels 3 costats. La baixada amb molt bona neu pols, tot i que es comença a enconstrar ràpid. Està tot una mica placat i sento un parell de bumffff.... sort que no hi ha massa pendent.




De baixada esquio fins més avall de l'embut i només queda portejar uns 5 minutets fins a la pista.

Neus i Joel