12/5/12

Pic i Muela de Alba

La temporada es va acabant i com no pot ser d'una altra manera per aquestes dates toca fer almenys un viatget cap a Benasque. De camí a bensaque el termòmetre arriba fins als 33º i l'aire condicionat a tope...anem a esquiar??? Arribem abans que fosquegi a la Besurta i com era d'esperar està petat de cotxes. Nosaltres per està més tranquils deixem el cotxe amb la nevera al sostre al Plan d'Estàn amb la idea d'enfilar-nos directe per darrera la nord del Paderna i evitar així l'estrés de gent a primera hora del matí. La veritat és que tenia ganes de provar de dormir a dins d'un congelador industrial d'aquests i com volem dormir amples en Russi s'ofereix a dormir a la tenda i en Sam i jo dormim bastant com reis sobre uns bons matalassos fins que a quarts de 5 els flipats de cotxes comencen a arribar i ens desperten.

Nosaltres no ens comencem a activar fins passades les 6 i amb energia, en Russi que el frontal no li acabava de funcionar, es mig transforma amb superguerrer i esmicola el frontal contra el terra a bocins...ara si que ja no tocarà més la pera. Quan ho tenim tot apunt per arrencar el que faltava, comença a ploure...i decidim esperar-nos que passi el ruixat dins el cotxe i acabem arrencant poc després de les 7. Abans d'enganxar la neu, toca travessar el riu, tota un odisea per alguns i just quan arribem a la neu per calçar esquís, cau una segona tamborinada mentre ens aixopluguem sota una roca.





Quan ha passat tot, finalment posem esquís, però quina neu ha quedat...sembla neu del mes d'agost, d'aquelles neus tant toves ja que no ha gelat a la nit...però bé almenys sembla que hi ha ullades de sol i tot i la neu bastant continua. Pugem per mig del bosc completament solitaris i anem a fer la volta al Paderna.



 La neu està bastant tova i es deixa pujar molt bé fins que arribem a cota 2800 on la cosa s'adreça i hem de descalçar per arribar al tram de dalt (tot i que un gavatx puja amb esquis fins a dalt arrossegant-se encara nosé com... Nosaltres per si de cas hem agafat els esquís per baixar aquest tram.





A dalt deixem els esquís i fem els últims 15 minuts a peu fins al cim. La pala fins s'adreça fort, però es fa bé sense grampons i el tram final hi ha uns 30 metres de cresta i un petit ressalt per arribar a tocar el cim. Espectacular vista del Diente de Alba, quatre fotos i tornem a buscar els esquís. La neu està ben pastos així saltem directes amb 4 giros fins el replà de baix.




Allà rumiem que fer...hem fet molts quilometres i les cames encara donen així que enfilem direcció el collado de Alba per anar a fer la Muela. Uns metres abans del coll hem de descalçar i pugem a peu cap a la Muela de Alba amb la intenció d'arribar al Diente, però per la cresta ho veiem complicat (hauríem d'haver anar per la cara nord) així que amb la Muela per avui ens conformem... Arribats als esquís ens els calcem i baixem esquiant amb la neu més pesada que havia trobat mai fins poc després de la Renclusa on caminant 10 minuts arribem al cotxe a quarts de 2, pensant que molt probablement aquesta haurà estat la darrere de la temporada...



Russi, Sam i Joel