27/7/14

Les Agudes pels Castellets


Últim dia festiu abans de volar cap a Tanzània i que aprofitem per anar a estirar una mica les cames a la sempre entretinguda ascensió de les Agudes per la directe dels Castellets.


Venint d'Espinelves trobem un pàrquing al coll de Sesferreres a 1,5Km de Sant Marçal on comença l'ascensió. Tardem 1h i 15 minuts a recórrer els 3 km des del pàrquing a dalt, caminant lleugerets i seguint el camí per marques vermelles.

Al peu de les Agudes hem de trencar a l'esquerre seguint les marques grogues i començar una grimpada amb passos de 2n grau fins al cim. Poques vistes avui, els núvols volten el cim de les Agudes i ens impedeixen veure el mar.





Baixada seguint el GR cap a Sant Marçal sense acabar-hi d'arribar per completar la circular fent un últim quilòmetre per la carretera per anar a buscar el cotxe.


  Núria & Joel

26/7/14

Illes Medes

Aprofitem per fer una visita a les Illes Medes sortint des de la platja de l'Estartit, i en uns 30-40 minuts de remar ja arribem a la Meda Gran

Maror amb fort onatge per arribar-hi i fortes corrents entre illes, però la seva vesant oest, que mira cap a l'Estartit ben encalmada i amb aigües cristal·lines, ideal per fer una mica d'snorkelling i un bon dinaret abans els forestals marins no ens facin fora de terra ferma. Entenc que al ser una reserva, en teoria no es pot atracar ni trepitjar les illes.




Nuria & Joel

13/7/14

Pedals del Pedraforca


Aquest estiu no en podia faltar una pedals, així que després de fer una mica el tafaner per internet i mirar les opcions que tenim amb un cap de setmana, la proposta de pedals del Pedraforca ens sembla molt interessant...amb uns 100km i 3400m de desnivell acumulat positiu a part de ser una zona completament desconeguda per nosaltres per descobrir.




Nosaltres la fem amb dos dies i portant-nos nosaltres mateixos els equipatges. Millor amb dos dies que fer-la amb tres per poder partir per la meitat la llarga pujada fins al Pas d'Estivella tot fent nit al Port del Comte. 

Etapa1: Gòsol - Port del Comte : 42,4 km / 1.740 D+ / 1.430 D-

Anem a l'hora dels senyors i comencem la primera etapa a Gòsol passades les 11 del matí. La ruta va a travessar Serra del Verd per les Collades Altes i després de una forta baixada va a parar a la Coma, als peus del Port del Comte on comença la pujada més dura de la travessa per nosaltres (corriol no ciclable al final) fins a l'estació d'esquí on fem nit al refugi del Bages junt a uns altres 20 ciclistes que fan el mateix itinerari.

Etapa2: Port del Compte - Gòsol: 55,2 km / 1.670 D+ / 1.980 D-

Ens fem grans i el diumenge també ens ho agafem amb calma i sortim els últims del grup cap a les 9:30. Comencem amb una suau però llarga pujada fins al Pas d'Estivella. El més dur del dia, els primers minuts d'assentar-nos a sobre la bici...realment feia molt temps que no ciclàvem...però tant mal al cul?? no serà que els companys d'habitació ens han jugat una mala passada aquesta nit....

Gran vistes al pas d'Estivella...i gran baixada fins a l'estació d'esquí de fons de Tuixen-Lavansa i encara millor baixada per corriol fins al poble de Tuixén. Allà comença la pujada al Port de Jovell, tot amb pista i ciclable però que es fa bastant llarga també, passant pels pobles de Fòrnols i Cornellana i resseguint mitja Serra del Cadí per la vessant sud. Al coll baixada ràpida fins a la Jossa del Cadí on nosaltres dinem i només queda pujar el curt port de muntanya fins al coll de la Josa per veure de nou Gòsol. Recomanable agafar el corriol per anar a Gòsol i acabar el ruta amb una mica d'adrenalina (encara que el primer tram no és ciclable), que no anar per la carretera.



Tota la info a la més que completa web dels pedals i amb un roadbook perfectament indicat: http://www.pedalsdelpedraforca.com/




Edu i Joel

6/7/14

Pic de Medacorba


Fa unes mesos uns companys feien broma d'algun dels meus relats al Malh de Bolard on comentava que crestejàvem amb un peu a cada costat de la frontera (Catalunya-França), era així literalment. Avui anem més enllà i volem anar al punt exacte on conflueixen tres països. (Catalunya - Andorra - França). Bé que deu haver-n'hi dos de de punts, essent un d'ells el pic de Medacorba al que avui anem, i sense tenir el mapa a davant, imagino que l'altre serà en algun lloc al sud del Pic dels Pedrons, al Pas de la Casa.

Després d'un vespre al·lucinant amb l'actuació del circ du Soleil a Andorra la Vella, quedem l'endemà amb en Samuel i la Gemma a Arinsal on arrenquem passades les 9 del matí. El temps no promet massa i donen tempestes a partir del migdia, així que avancem amb una mica de ritme tot i que els 4 ens notem les cames, uns perquè ahir van estar al Pedraforca, i els altres per haver visitat els Estanys de Siscaró.


En poc més d'una horeta ens plantem al refugi lliure del Pla de l'Estany i després d'una petita parada, seguim amunt per la forta pendent fins arribar al flanqueig a sota la cascada (definitivament impracticable a l'hivern) i seguim fins als Estanys trepitjant ja alguna clapa de neu.






Arribem als Estanys esperant trobar un refugi lliure que fa més de 10 anys que havia vist, però resulta que està 50 metres a sota i no li puc ensenyar a en Samuel. Just abans, una parella que ens creuem diu que a partir de aquí la neu estar molt slipperi i que ells no s'han atrevit a passar i en Samuel comença a arrufar el nas. Mengem algu mentre decidim què fer, just al moment en que a Gavarnie cau un llam i se sent de lluny un tro a Andorra. En Samuel ho té clar, diu que ja va sentir una vegada xiular llams a pocs metres i no vol tornar a arriscar-se a l'experiència, així que ell i la Gemma tiren avall. Nosaltres decidim provar sort/risc i tirem directe cap al cim del Medacorba. Primer per un llarga clapa de neu per sobre els estanys encara ben gelats i després per una més que entretinguda grimpada fins al cim.





El camí surt des del coll mateix on ja veiem els Estanys de Baiau, i tot i que no està fresat, es pot anar intuint a través d'anar seguint les fites que ens condueixen fins a l'aresta cimera després de passar algun pas de III prou exposat al tram de dalt (de baixada trobem un camí que baixa directe del cim amb menys exposició).






Som a dalt poc abans de 4 hores des de la sortida del cotxe. Fa vent i està tapat, tot i això ens permet gaudir de grans vistes i inclús d'alguna ullada de sol. Fem 4 fotos i no ens entretenim a baixar que el vent i el fred apreten un mica. Trobem un camí més fàcil de baixada i desfem la ruta de pujada tot intentant esquiar sobre les clapes de neu sense esquís fins arribar al refugi, on en Samuel i la Gemma estaven en plena bacaina i acabem tots junts d'arribar fins al cotxe...just al moment que comença la pluja.







Gemma, Samuel, Núria i Joel