12/6/16

Estanys d'Angonella

Deixem el cotxe a l'aparcament de Llorts (1500m) i enfilem directes pel camí sense pèrdua i amb pendent prou dret i constant que porta als estanys d'Angonella a la base del Cataperdís. Per aquí passa bonica circular al voltant del Cataperdís amb esquís que no podem tardar gaire a fer-la.

Pujada una mica feixuga i una mica monòtona fins al primer llac, però que es veu recompensada amb les grans vistes del tram de dalt.



Arribem fins al segon llac i m'animo a anar fins al de dalt i explorar el camí de la circular i veig que l'últim coll de la ruta dels estanys al coll del Cataperdís i dret com una mala cosa. L'estany de dalt està ben gelat a aquesta època de l'any..senyal inequívoca del microclima del que gaudeix la zona d'Arcalís...









Núria i Joel

11/6/16

Pic del Port Vell

Queden ja poques vall per trepitjar a Andorra, i una és la banda del Port de Cabús. Deixem el  cotxe al coll de la Botella i amb un dia que es desperta bastant emboirat, agafem el camí que s'enfila cap al Port negre i que va a parar a la part alta de l'estació d'esquí d'Arinsal. 

Rodegem per la dreta el Pic de Port negre i encarem el coll que ens espera amb una bona cornisa/acumulació de neu a principis de juny que ens dona feina de la bona.


Toca tirar de piolets pedre i fer  bona traça per superar els últims 10m de neu. Em recorda a l'expedició d'en Shackelton quan havia de progressar per terreny gelat amb unes pèssimes condicions... ;-). Un cop al coll anem fins al Port Vell amb grans vistes a la vall del Comapedrosa i acabem d'arribar al cim del mateix nom.



A la baixa i per no repetir itinerari de pujada el fem resseguin tota la carena del Cap de l'Ovella i que va a parar al port de Cabús. Sembla que avui la boira només la teníem a Andorra...


Núria i Joel