30/10/16

Moncayo


Fem una escapada al sistema Ibèric en l'anomenada Espanya profunda. L'havia vist uns quants cops de camí al País Basc, amb un barret blanc a sobre els mesos d'hivern però fins ara no m'havia cridat mai l'atenció. El parc natural del Moncayo a cavall entre Aragó i Castella i Lleó és el destí del pont de tots Sants aquest any.

Ens allotgem al poble de San Martín de la Virgen de Moncayo (es van quedar descansats amb el nom del poble)! des d'on hi ha un bon accés al a zona més maca i popular del Parc Natural. Del centre d'Interpretació d'Agramonte es donen idees per anar a veure lo bò i millor dels colors de la tarda del Parc la primera tarda i l'endemà pugem al Moncayo fent circular.







Per pujar al Moncayo anem fins al Santuario del Moncayo (1620m) i pugem al cim pel camí més típic d'accés a dalt on ens hi plantem amb poc menys de dues hores.






Per la baixada i per evitar la gentada que ens hem trobat a la pujada, decidim baixar per la cara oest fins al collado castilla i tancar la ciruclar recorrent la cara nord del cim.




No podem clausurar aquest pont sense acostar-nos a la Rioja i visitar alguna bodega de vins on fem alguna que altra cata i aprofitem també per anar a conèixer el Parque Nacional de la Bardenas de Navarra.








Núria i Joel